Gentská telecí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 121 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 761 mg
- Vláknina 13444.2 mg
- Vitamín A 13444.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vařit maso na polévku. Zeleninu očistíme od nečistot a přidáme k masu. Dolijeme dva litry vody a osolíme. Necháme vařit cca hodinu. Maso pak obereme od kostí.
-
2
Zeleninu vyndáme z vývaru a nakrájíme na drobno. Pórek na kroužky, cibuli na plátky a celer co nejvíce na drobno. To samé uděláme s bramborami a cibulí. Polévku poté dochutíme pepřem a solí, vaříme ještě cca dvacet minut.
-
3
Do misky oddělíme žloutek a smícháme ho s moukou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání polévky pomalu přidáváme do hrnce. Na úplný závěr nasekáme petrželku a přidáme ji do polévky. Popřípadě ji dochutí solí a pepřem.