Statkářská bída
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 566 mg
- Draslík 547.4 mg
- Vláknina 4543 mg
- Vitamín A 4543 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut.
-
2
Do druhého hrnce dáme 10 vajec, zalijeme litrem vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
-
3
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky.
-
4
Ve větší pánvi na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Pak přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a pomalu vaříme, dochutíme solí, pepřem a když je omáčka hustá, přidáme šunku, brambory a uvařená vajíčka. Prohřejeme a servírujeme.