Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 311.7 mg
  • Vláknina 3105.2 mg
  • Vitamín A 3105.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.

  • 3

    V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.

  • 4

    Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.

Komentáře k receptu