Polévka z čerstvých rajčat s vařenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 311.7 mg
- Vláknina 3105.2 mg
- Vitamín A 3105.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
V rendlíku pod poklicí dusíme rajčata, která jsme osolili.
-
3
V hrnci na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme a zašleháme vodu. Do polévky propasírujeme dušená rajčata, pepř a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni.
-
4
Na nahřáté talíře rozdělíme plátky vajec, zalijeme horkou polévkou, posypeme sýrem, petrželovou natí a hned podáváme.