Hovězí bujón s čerstvými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 80 g Rýže loupaná
  • 220 ml Voda pitná
  • 1.25 l Bujón hovězí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 60006 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 1151.4 mg
  • Vláknina 2230.4 mg
  • Vitamín A 2230.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.

  • 2

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.

  • 3

    Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.

  • 4

    Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.

Komentáře k receptu