Hovězí bujón s čerstvými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 11 g
- Sodík 60006 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 1151.4 mg
- Vláknina 2230.4 mg
- Vitamín A 2230.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
-
2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
-
3
Pokrájená rajčata se třemi lžícemi bujónu podusíme pod poklicí, až změknou.
-
4
Na nahřáté talíře rozdělíme horkou rýži, rajčata, petrželovou nať a přelijeme horkým bujónem. Hned podáváme.