Bramborová polévka se zeleninou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 659.4 mg
- Vláknina 9002.1 mg
- Vitamín A 9002.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať a kopr jemně nasekáme.
-
2
Na másle dozlatova osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou.
-
3
Brambory vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut vaříme. Poté přimícháme rajčata, osmaženou zeleninu a dvě minuty povaříme. Před podáváním vmícháme kopr a petrželovou nať.