Obalované jehněčí kotlety s citronovým pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 44 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 233.7 mg
- Draslík 1000.5 mg
- Vláknina 7127.4 mg
- Vitamín A 7127.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepané jehněčí kotletky, které jsme zbavili tuku a šlach, posypeme citronovým i mletým černým pepřem, namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Obalené kotlety opékáme na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji ve větší pánvi. Z obou stran 3-4 minuty, popř. i déle, mají-li být propečenější.
-
2
Podáváme s bramborovým pyré, připraveným ze sladkých brambor. Oloupané, nakrájené sladké brambory vložíme do slané vody, po přivedení k varu na mírném ohni vaříme 15 minut. Poté slijeme, rozmačkáme, přidáme máslo a dochutíme.