Jáhlová kaše s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 7 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 102.7 mg
- Vláknina 8540 mg
- Vitamín A 8540 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly propláchneme tekoucí vodou, vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, mlékem, osladíme medem, přidáme k nim špetku soli a vaříme přibližně půl hodiny doměkka.
-
2
Kaši upravíme na talíř, posypeme kakaem, polijeme rozpuštěným máslem.
-
3
Takto připravenou kaši servírujeme jako snídani.