Srdíčka z marcipánu s pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 4 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 56.7 mg
- Vláknina 968 mg
- Vitamín A 968 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme změklý marcipán, přidáme moučkový cukr a polovinu pistácií, kterou jsme nasekali na nadrobno. Zbytek jich ponecháme vcelku. Kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost uhněteme.
-
2
Vál lehce posypeme moučkovým cukrem, z uhnětené marcipánové hmoty vyválíme 1 centimetr silný plát. Vykrajovátkem lehce namočeným v moučkovém cukru vykrajujeme srdíčka. Vykrájené tvary opatrně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky, kde je necháme hodinu chladnout.
-
3
Do hrnku na malé kousky nasekáme čokoládu a hrnek vložíme do větší nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit, rozmícháme ji do hladka. Pomocí párátka spojíme vždy dvě marcipánová srdíčka dohromady a obalujeme je v čokoládové polevě. Do ještě teplé polevy na srdíčkách vtlačíme pro ozdobu pistácie, nakonec cukrovinky necháme ztuhnout.