Hlíva na bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.3 mg
- Vláknina 687.5 mg
- Vitamín A 687.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu očistíme a otřeme vlhkým ubrouskem, česnek prolisujeme, bazalku posekáme na jemno.
-
2
Do misky nalijeme olej, přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a česnek. Důkladně promícháme. Vložíme nyní hlívu, v olejové marinádě ji promícháme, necháme pár minut uležet.
-
3
Hlívu dáme do alobalové grilovací misky, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme zvolna 10 minut.