Vejce zapečená ve špenátu
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 350 g Špenát mražený
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 318.3 mg
- Draslík 125.6 mg
- Vláknina 1025.1 mg
- Vitamín A 1025.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanou, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek a za stálého míchání dusíme.
-
2
Zapékací mísu vytřeme vrstvou syrového másla, vlijeme podušený špenát a povrch urovnáme. Do špenátu uděláme obrácenou sběračkou čtyři důlky, do každého rozklepneme vajíčko. Mísu opatrně vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se vejce srazí. Poté posypeme strouhaným sýrem, necháme roztavit a hned podáváme.