Roštěnky na smetaně II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1485 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 348.7 mg
  • Vláknina 3922.8 mg
  • Vitamín A 3922.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.

  • 3

    Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.

  • 4

    Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.

  • 5

    Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.

  • 6

    Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.

Komentáře k receptu