Roštěnky na smetaně II
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Sardelové řezy
- 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1485 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 348.7 mg
- Vláknina 3922.8 mg
- Vitamín A 3922.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z roštěnek odkrojíme okrajové blány, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
-
2
Cibuli, petrželovou nať rozkrájíme na jemno, nastrouháme citrónovou kůru a usekáme sardele. Vše dáme zpěnit na máslo, poté přidáme roštěnky a opečeme je po obou stranách.
-
3
Pak vše podlijeme a necháme dusit do měkka.
-
4
Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme.
-
5
Roštěnky vyndáme a šťávu scedíme.
-
6
Jako přílohu podáváme makaróny posypané na sucho opraženou strouhanou houskou a pokapané máslem.