Jablečné cukroví polévané čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 5.9 mg
- Draslík 32.1 mg
- Vláknina 923.3 mg
- Vitamín A 923.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená jablka nakrájíme na drobné kostičky do misky a přelijeme je 4 polévkovými lžícemi calvadosu. Přikryjeme pokličkou a necháme 4 hodiny namočené.
-
2
Do hrnku vlijeme smetanu ke šlehání a postavíme na plotnu na mírný oheň. Jakmile začne vřít, odstavíme ji z plotny. Vmícháme do ní na drobné kousky nasekanou čokoládu a přidáme i kokosovou smetanu. Necháme vychladnout a pak vyšleháme dokonale dohladka.
-
3
Ke smetanovo-čokoládové hmotě přidáme jablka s calvadosem a promícháme. Vzniklou směs vložíme do cukrářského sáčku a hubičkou stříkáme do papírových košíčků hromádky. Ty zdobíme pistáciovými oříšky nakrájenými na proužky a mandlovými lupínky. Necháme zchladnout a podáváme.