Dip z tvarohu a rukoly

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Rukola
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 265.7 mg
  • Vláknina 2199.9 mg
  • Vitamín A 2199.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme rajčata a rukolu, osušíme, rukolu nasekáme na jemno, rajčata nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.

  • 2

    V míse důkladně promícháme tvaroh a vodu, poté přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a kůru, med, prolisovaný česnek, vše promícháme, nakonec přidáme připravená rajčata s rukolou.

  • 3

    Směs přendáme do misek a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu