Dip z mandlí a křenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 150 g Mléko kefírové
  • 20 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 151.6 mg
  • Vláknina 4384.3 mg
  • Vitamín A 4384.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a najemno nastrouháme křen, mandle také nastrouháme, popřípadě umeleme.

  • 2

    V míse smícháme mléko a připravené mandle se zázvorem, přidáme ocet, med, pepř a sůl. důkladně promícháme, vzniklý dip lijeme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu