Steak v uzené barbecue marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 125 ml Omáčka k masu barbecue
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá uzená
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 349.6 mg
  • Vláknina 4337.9 mg
  • Vitamín A 4337.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na uzenou barbecue marinádu smícháme 125 ml hotové barbecue omáčky se 2 lžícemi medu, 1 lžící omáčky teriyaki a 1 lžičkou uzené papriky. Za stálého míchání ohřejeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Vychladlou marinádou polijeme hovězí roštěnou, nakrájenou na 4 kusy o váze asi 200 g a 20 minut marinujeme.

  • 3

    Velké podélně nakrájené brambory v zapékací míse s nepřilnavým povrchem smícháme s olivovým olejem, sušeným tymiánem a rozmarýnem, solí a pepřem. Pak vložíme do trouby předehřáté na 225°C a pečeme 20-30 minut. Aby byly brambory křupavé a opečené ze všech stran při pečení je otáčíme.

  • 4

    Grilovací pánev nebo mřížku grilu potřeme oliv ovým olejem a maso grilujeme z obou stran 3-4 minuty, případně déle, máme-li rádi propečenější maso.

Komentáře k receptu