Steak v uzené barbecue marinádě
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 125 ml Omáčka k masu barbecue
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Paprika mletá uzená
- 4 ks Brambory
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 349.6 mg
- Vláknina 4337.9 mg
- Vitamín A 4337.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na uzenou barbecue marinádu smícháme 125 ml hotové barbecue omáčky se 2 lžícemi medu, 1 lžící omáčky teriyaki a 1 lžičkou uzené papriky. Za stálého míchání ohřejeme a necháme vychladnout.
-
2
Vychladlou marinádou polijeme hovězí roštěnou, nakrájenou na 4 kusy o váze asi 200 g a 20 minut marinujeme.
-
3
Velké podélně nakrájené brambory v zapékací míse s nepřilnavým povrchem smícháme s olivovým olejem, sušeným tymiánem a rozmarýnem, solí a pepřem. Pak vložíme do trouby předehřáté na 225°C a pečeme 20-30 minut. Aby byly brambory křupavé a opečené ze všech stran při pečení je otáčíme.
-
4
Grilovací pánev nebo mřížku grilu potřeme oliv ovým olejem a maso grilujeme z obou stran 3-4 minuty, případně déle, máme-li rádi propečenější maso.