Topinky se ztracenými vejci a houbami
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Žampiony čerstvé
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 600 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 25 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 253.8 mg
- Draslík 477.1 mg
- Vláknina 3082.6 mg
- Vitamín A 3082.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.
-
3
Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
-
4
Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.
-
5
Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.