Topinky se ztracenými vejci a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 600 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 477.1 mg
  • Vláknina 3082.6 mg
  • Vitamín A 3082.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.

  • 3

    Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

  • 4

    Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.

  • 5

    Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.

Komentáře k receptu