Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Parmice
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 958.8 mg
  • Vláknina 3359.5 mg
  • Vitamín A 3359.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.

  • 2

    Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.

  • 3

    V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu