Dušená parmice se zeleninou a sezamovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 958.8 mg
- Vláknina 3359.5 mg
- Vitamín A 3359.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, vykucháme a na obou stranách uděláme napříč čtyři hluboké zářezy. Olej smícháme se sójovou omáčkou, směsí důkladně potřeme rybu zvenku i zevnitř. Posléze ji zakryjeme a necháme cca 30 minut odležet v lednici.
-
2
Mezitím smícháme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, cibulky a strouhaný zázvor. Polovinu této směsi rozprostřeme na velký plát alobalu. Položíme na něj rybu, posypeme zbytkem zeleniny a pokapeme zbylou marinádou. Alobal zavineme do balíčku, vložíme do kastrolu na dušení ryb a přibližně 20 minut dusíme. Maso musí být propečené, ale stále pevné.
-
3
V pánvičce rozpálíme sezamový olej, rybu jím pokapeme, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.