Dušené hovězí v kokosové šťávě
Suroviny
- 150 g Cibule
- 600 g Hovězí kýta
- 80 g Kokos strouhaný
- 400 ml Mléko kokosové
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 805.5 mg
- Vláknina 2040 mg
- Vitamín A 2040 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi nasucho osmažíme strouhaný kokos (cca 5 minut), který pak rozdrtíme v hmoždíři nebo kuchyňském robotu.
-
2
V pánvi, na které jsme smažili kokos, rozpálíme olej a přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou chilli papričku (bez semínek), cibuli. Za stálého míchání 5 minut restujeme, vložíme na 2,5 cm nakrájené kostičky hovězího masa a restujeme další 4 minuty. Přidáme předem osmažený kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr, sůl a vše promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a bez poklice pomalu dusíme přibližně 3 hodiny, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva.