Dušené hovězí v kokosové šťávě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 600 g Hovězí kýta
  • 80 g Kokos strouhaný
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 805.5 mg
  • Vláknina 2040 mg
  • Vitamín A 2040 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi nasucho osmažíme strouhaný kokos (cca 5 minut), který pak rozdrtíme v hmoždíři nebo kuchyňském robotu.

  • 2

    V pánvi, na které jsme smažili kokos, rozpálíme olej a přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou chilli papričku (bez semínek), cibuli. Za stálého míchání 5 minut restujeme, vložíme na 2,5 cm nakrájené kostičky hovězího masa a restujeme další 4 minuty. Přidáme předem osmažený kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr, sůl a vše promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a bez poklice pomalu dusíme přibližně 3 hodiny, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva.

Komentáře k receptu