Rybí salát z kapra
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 100 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Majolka
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 44 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 914.5 mg
- Vláknina 5796 mg
- Vitamín A 5796 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme v osolené vodě porce kapra, přidáme ocet, nové koření, bobkový list a nakrájenou cibuli.
-
2
Maso obereme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a uvařenou zeleninu a necháme den odležet.
-
3
Dle chuťi přidáme majonézu a podáváme.