Japonský hovězí steak na křenu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 134.8 mg
- Vláknina 2356.8 mg
- Vitamín A 2356.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.