Kuřecí polévka s těstovinami capellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Kuřecí prsa
  • 360 g Kuřecí křídla
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 24 g Tymián čerstvý
  • 120 g Těstoviny Capellini
  • 360 g Kuřecí krk
  • 0.01 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1.2 ks Cibule
  • 1.2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.2 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 0.6 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 241.1 mg
  • Draslík 411.4 mg
  • Vláknina 6898.1 mg
  • Vitamín A 6898.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Nakrájíme si kuřecí prsa na nudličky, přidáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Zatímco se polévka vaří, nakrájíme si nadrobno petrželku. V misce si rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř a petrželku. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nalijeme do ní 1/2 této hmoty. Měli bychom z ní udělat placku, kterou budeme asi 3 minuty zahřívat, do ztuhnutí. Poté dáme placku na talíž a uděláme druhou ze zbytku vajíček.

  • 3

    Přidáme do polévky těstoviny a vaříme asi 5 minut.

  • 4

    Vaječné placky nakrájíme na menší nudličky, které nakonec použijeme na ozdobení polévky. Polévku ještě dle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

  • 5

    Vývar kuřecí [42660]:

  • 6

    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit cca 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zamrazit.

Komentáře k receptu