Kuřecí směs zapečená v paprikách
Suroviny
- 400 g Chléb konzumní
- 600 g Kuřecí prsa
- 55 g Máslo čerstvé
- 55 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 521 mg
- Vláknina 2374.5 mg
- Vitamín A 2374.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, česnek a cibuli nasekáme najemno. Kuřecí prsa rukou naklepeme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
V hluboké pánvi rozpálíme máslo, přidáme připravené ingredience a na středním ohni restujeme za občasného zamíchání 15-20 minut, dokud kuře nezměkne a zelenina nezesklovatí. Osolíme, opepříme, nadrobno nasekáme petrželovou nať a přidáme do směsi. Potom vmícháme rozemletý starý chléb a rozšlehaná vejce.
-
3
Velké papriky (žlutou, červenou a zelenou) rozkrojíme a zbavíme semínek a stopek. Půlky paprik naplníme připravenou směsí tak, aby převyšovala okraje paprik. Naskládáme je těsně vedle sebe do zapékací mísy, trochu podlijeme, mísu přikryjeme a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, dokud papriky nezměknou. Občas podléváme vodou.
-
4
Zapékací mísu s paprikami vyndáme z trouby, půlky paprik hustě posypeme strouhankou a vše vložíme pod rozpálený gril. Grilujeme dokud strouhanka nezíská zlatohnědou barvu.
-
5
Ihned podáváme. Se zeleným salátem a bagetou jako předkrm, nebo s opečenými bramborami jako lehký oběd.