Parmice smažená v prosciuttu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.9 mg
- Draslík 940.4 mg
- Vláknina 3395.8 mg
- Vitamín A 3395.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.
-
2
Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.