Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 3 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 12 ks Hřebenatka
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Fazole černé
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 457.6 mg
- Vláknina 1293.3 mg
- Vitamín A 1293.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.
-
2
Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.
-
3
V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.
-
4
Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.