Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 300 g Mrkev kořen
- 350 g Těstoviny Farfalle
- 200 g Mascarpone
- 200 g Směs klobásová
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 hrst Kerblík
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 204 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 17497.8 mg
- Vitamín A 17497.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Mrkve očistíme, případně ostrouháme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci si připravíme zeleninový vývar a mrkev s brokolicí v něm na středně silném ohni vaříme pod pokličkou 5-6 minut. Poté scedíme, ale vývar nevyléváme.
-
2
Navlhčíme si ruce a z telecí klobásové směsi tvarujeme malé knedlíčky. V pánvi rozpálíme olej a 2 minuty na něm ze všech stran knedlíčky smažíme dozlatova. Hotové knedlíčky vyjmeme.
-
3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno, osmahneme ji na zbylém oleji. Vezmeme 250 ml vývaru a spolu s mascarpone a jíškou přidáme na pánev k cibuli. Metličkou rozmícháme a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Probereme kerblík, opláchneme ho, osušíme a najemno nasekáme. Zeleninu, telecí knedlíčky a kerblík přidáme do omáčky a vše promícháme a ohřejeme.
-
5
Mašličky uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.