Tagliatelle se zaječím ragů
Suroviny
- 400 g Zaječí maso
- 50 g Pancetta
- 400 g Tagliatelle
- 100 ml Víno bílé
- 125 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 100 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 7206 mg
- Draslík 518 mg
- Vláknina 3959.8 mg
- Vitamín A 3959.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.
-
3
Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.
-
4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
-
5
K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.
-
6
Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.