Tagliatelle se zaječím ragů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zaječí maso
  • 50 g Pancetta
  • 400 g Tagliatelle
  • 100 ml Víno bílé
  • 125 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 7206 mg
  • Draslík 518 mg
  • Vláknina 3959.8 mg
  • Vitamín A 3959.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí maso očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na menší kousky. Cibuli, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme najamno. Celer a mrkev opláchneme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme a dužinu pokrájíme na kousky. Pancettu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a přidáme pancettu. Osmahneme ji a přidáme zaječí maso, které opečeme ze všech stran. K opečenému masu přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme.

  • 3

    Směs okořeníme tymiánem a pepřem, osolíme. Vše podlijeme bílým vínem a masovým vývarem. Takto připravené ragů pod pokličkou podusíme na mírném ohni asi 1 hodinu a dvacet minut.

  • 4

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

  • 5

    K uvařeným těstovinám přidáme zaječí ragů a promícháme.

  • 6

    Vše upravíme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře k receptu