Rajčatová polévka s parmezánem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Těstoviny konzumní
  • 433.33 g Hovězí výřez
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 133.33 g Celer řapíkatý
  • 26.67 g Tymián čerstvý
  • 1.33 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Česnek
  • 2.67 ks Bobkový list
  • 2.67 ks Hřebíček
  • 5.33 ks Pepř černý celý
  • 0.67 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli paprička sušená
  • 1 plátek Sýr Parmezán
  • 1.87 l Voda pitná
  • 0.67 kg Kosti hovězí morkové
  • 0.05 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1888 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 171 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 648.1 mg
  • Vláknina 9627 mg
  • Vitamín A 9627 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájený česnek, na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou petrželku a 2 lžíce nadrobno nakrájené bazalky. Tuto směs osmahneme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté do směsi dáme oloupaná, zbavená semen a na kostky nakrájená rajčata a rajčata z konzervy. Dle chuti dochutíme chilli papričkou. Takto dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Poté přilijeme již připravený hovězí vývar, zamícháme a dle chuti osolíme. Na mírném ohni poté pomalu vaříme 45 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších asi 13 minut. Hotovou polévku potom na talíři dozdobíme zbylou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.

  • 4

    Vývar hovězí [42661]:

  • 5

    Do hrnce vložme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Potom si rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme 1 hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a 1/2 hodiny. Potom vyndáme maso a vaříme další 1 hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej ihned použít nebo zmrazit.

Komentáře k receptu