Grilovaná bageta s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 145 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2113 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 145 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 473.3 mg
- Vláknina 14402.5 mg
- Vitamín A 14402.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř a každý plátek bohatě natřeme z obou stran touto směsí. Mezi jednotlivé krajíce vložíme vždy plátek mozzarelly a celou bagetu znovu sestavíme dohromady a natřeme česnekovou směsí. Zabalíme pevně do alobalu, aby se bageta nerozložila a pečeme na grilu 5 minut. Pomocí rukavic horkou bagetu rozbalíme a ještě dalších 5 minut grilujeme jen položené na alobalu. Podáváme horké, vždy každou porci s plátky rajčat.