Grilovaná bageta s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 130 g Mozzarella
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 70 ml Olej olivový
  • 4 ks Bageta
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2113 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 145 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 473.3 mg
  • Vláknina 14402.5 mg
  • Vitamín A 14402.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Francouzskou bagetu nakrájíme na plátky. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř a každý plátek bohatě natřeme z obou stran touto směsí. Mezi jednotlivé krajíce vložíme vždy plátek mozzarelly a celou bagetu znovu sestavíme dohromady a natřeme česnekovou směsí. Zabalíme pevně do alobalu, aby se bageta nerozložila a pečeme na grilu 5 minut. Pomocí rukavic horkou bagetu rozbalíme a ještě dalších 5 minut grilujeme jen položené na alobalu. Podáváme horké, vždy každou porci s plátky rajčat.

Komentáře k receptu