Rybí filety z cejna s jogurtovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 720 g Cejn velký
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 294.1 mg
  • Vláknina 2933 mg
  • Vitamín A 2933 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z cejna nebo jiné bílé ryby (čtyři porce o váze asi 180 g) zbavíme kůže. V keramické misce připravíme marinádu smícháním pálivého kari koření, garam masaly, rostlinného oleje, citronové šťávy, prolisovaného česneku, soli a očištěné nasekané chilli papričky (tj. bez semen). Kousky ryby marinádou obalíme, misku zakryjeme a na 2 hodiny (nejlépe přes noc) odložíme do chladničky.

  • 2

    Porce ryby přemístíme do zaspékací misky a 15 - 20 minut pečeme v troubě, předehřáté na 220°C. Ryba musí být propečená, ale přitom má zůstat vcelku. Podáváme se zálivkou raita.

  • 3

    Zálivka: nasucho v malé pánvi smažíme 2 minuty kmín, poté přimícháme oloupané tenké plátky okurky bez semen a bílý jogurt, dosolíme, dopepříme.

Komentáře k receptu