Pistáciový věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Pistácie
  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr moučkový
  • 100 g Solamyl
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 cl Rum
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Hera
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 121.3 mg
  • Vláknina 2342.5 mg
  • Vitamín A 2342.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme máslo s cukrem, špetkou soli, vejci. Pak přimícháme pomerančovou kůru, sezamový olej, rum, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

  • 3

    V kastrůlku smícháme mléko, cukr, vanilkový pudink a připravíme hustý pudink. Pak necháme pudink vychladnout.

  • 4

    V míse utřeme do pěny máslo s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháváme studený vanilkový pudink a vyšleháme jemný vanilkový krém.

  • 5

    Bábovkový věnec dvakrát podélně rozřízneme a všechny části k sobě slepíme vrstvou vanilkového krému. Zbytkem krému potřeme celý věnec a nakonec ho celý bohatě posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu