Pistáciový věnec
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Pistácie
- 200 g Cukr krupice
- 30 g Cukr krupice
- 60 g Cukr moučkový
- 100 g Solamyl
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 špetka Sůl
- 2 cl Rum
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Hera
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 24 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 121.3 mg
- Vláknina 2342.5 mg
- Vitamín A 2342.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce utřeme máslo s cukrem, špetkou soli, vejci. Pak přimícháme pomerančovou kůru, sezamový olej, rum, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.
-
2
Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
-
3
V kastrůlku smícháme mléko, cukr, vanilkový pudink a připravíme hustý pudink. Pak necháme pudink vychladnout.
-
4
V míse utřeme do pěny máslo s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháváme studený vanilkový pudink a vyšleháme jemný vanilkový krém.
-
5
Bábovkový věnec dvakrát podélně rozřízneme a všechny části k sobě slepíme vrstvou vanilkového krému. Zbytkem krému potřeme celý věnec a nakonec ho celý bohatě posypeme nasekanými pistáciemi.