Koláčky sýrové s mandlemi
Suroviny
- 225 g Sýr Lučina - termizovaný
- 25 g Cukr moučkový
- 50 g Mandle mleté
- 60 g Hrozinky
- 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
- 2 kávová lžička Želatina
- 0.5 kávová lžička Limetková kůra
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 balení Sušenky Amaretti
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 118 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 1891 mg
- Vitamín A 1891 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
-
2
Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
-
3
Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
-
4
Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
-
5
Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.