Koláčky sýrové s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 25 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle mleté
  • 60 g Hrozinky
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 kávová lžička Želatina
  • 0.5 kávová lžička Limetková kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 balení Sušenky Amaretti
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.8 mg
  • Vláknina 1891 mg
  • Vitamín A 1891 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.

  • 2

    Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.

  • 3

    Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.

  • 4

    Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.

  • 5

    Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu