Piškot se sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sirup cukrový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 89.8 mg
  • Vláknina 1990.8 mg
  • Vitamín A 1990.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a dáme do ní sirup. Zbytek másla utřeme s cukrem do pěny. Přidáváme postupně vejce a zamícháme pořádně do směsi.

  • 2

    Mouku a prášek do pečiva smícháme a přisypáváme do krémové směsi. Přidáme dost vody, aby těsto bylo husté a hladké jako kaše. Těsto dáme do připravené formy a uhladíme povrch.

  • 3

    Přikryjeme fólií, kousek necháme odkrytý a v mikrovlnné troubě pečeme 4 minuty na nejvyšší výkon. Vyndáme těsto a necháme ještě dojít 5 minut. Piškot poté podáváme.

Komentáře k receptu