Italské bylinkové těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 7 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 73.6 mg
- Vláknina 5759.3 mg
- Vitamín A 5759.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo použijeme strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
2
Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.