Ochucené rajčatové těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 5 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 25.9 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.
-
2
Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.