Velikonoční barevná vejce s pomazánkou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Ředkvička
  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Sýr Feta
  • 10 g Oregano sušené
  • 150 g Tvaroh měkký
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 310.9 mg
  • Draslík 248.6 mg
  • Vláknina 2811 mg
  • Vitamín A 2811 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.

  • 2

    Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.

  • 3

    Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.

Komentáře k receptu