Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Suroviny
- 300 g Ředkvička
- 100 g Salát ledový
- 100 g Sýr Feta
- 10 g Oregano sušené
- 150 g Tvaroh měkký
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 10 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 10 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 310.9 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 2811 mg
- Vitamín A 2811 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
-
2
Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
-
3
Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.