Jehněčí kotlety rozmarýnové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 701.8 mg
- Vláknina 2675 mg
- Vitamín A 2675 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme marinádu: do misky nalijeme ocet, olej, červené víno, přisypeme sůl, pepř a posekané jehličky rozmarýnu. Dobře promícháme. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, rozložíme na prkénko, polijeme marinádou a dobře ji rozetřeme, necháme uležet.
-
2
Kotlety grilujeme na středně rozpáleném grilu přibližně 2 minuty z každé strany.
-
3
Kotlety položíme na talíře, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem a doplníme křupavou bagetkou.