Jehněčí kotlety rozmarýnové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 50 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 120 g Bageta
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 701.8 mg
  • Vláknina 2675 mg
  • Vitamín A 2675 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme marinádu: do misky nalijeme ocet, olej, červené víno, přisypeme sůl, pepř a posekané jehličky rozmarýnu. Dobře promícháme. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, rozložíme na prkénko, polijeme marinádou a dobře ji rozetřeme, necháme uležet.

  • 2

    Kotlety grilujeme na středně rozpáleném grilu přibližně 2 minuty z každé strany.

  • 3

    Kotlety položíme na talíře, posypeme rozdrobeným ovčím sýrem a doplníme křupavou bagetkou.

Komentáře k receptu