Králičí ragú po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Šalvěj sušená
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 5 g Skořice celá
  • 800 g Králík
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 stroužek Česnek
  • 15 dkg Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1456 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 1127.8 mg
  • Vláknina 4397.5 mg
  • Vitamín A 4397.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, slaninu i celer pokrájíme na drobno. Králíka omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrájíme na kousky.

  • 2

    Na oleji osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer. Vše vyndáme a odložíme stranou. Maso vložíme do základu, za občasného míchání osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, šalvěj, drcený česnek, osolíme, opepříme, přidáme skořici, vrátíme zpět slaninu s celerem a dusíme 50 minut.

Komentáře k receptu