Ovocný marinovaný exotický salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 520 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 350 g Liči
  • 3 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Čaj jasmínový
  • 4 ks Kiwi
  • 1 ks Meloun vodní
  • 1 hrst Slunečnice - semena
  • 0.3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 1325.8 mg
  • Vláknina 15258 mg
  • Vitamín A 15258 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 197.7 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme 300 ml vody, vsypeme jasmínový čaj, přidáme med a saké. Vše vaříme maximálně 2 minuty, poté necháme vychladnout a přecedíme.

  • 2

    Z rozpůleného melounu odstraníme semena, dužninu nakrájíme, můžeme z ní také vypíchnout kuličky nebo kolečka.

  • 3

    Oloupané kiwi pokrájíme na plátky, liči oloupeme a odpeckujeme.

  • 4

    Na suché pánvi lehce opražíme slunečnicová semena.

  • 5

    Připravené ovoce smícháme a přelijeme čajem, necháme marinovat alespoň 8 hodin, během této doby salát občas promícháme.

  • 6

    Salát podáváme v miskách posypaný slunečnicovými semeny, přelitý čerstvě šlehanou smetanou.

Komentáře k receptu