Žralok grilovaný se zeleninou a pomerančovou vinaigrette

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 3 ks Cuketa
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Žralok
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 1140.3 mg
  • Vláknina 10401.1 mg
  • Vitamín A 10401.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žraločí steaky nakrájíme na kostky o hraně cca 2,5 cm. Papriky propíchneme nožem a položíme na gril rozpálený na nejvyšší teplotu. Grilujeme cca 12 minut do zhnědnutí slupky. Poté necháme vychladnout v mikrotenovém sáčku a oloupeme.

  • 2

    Na omáčku smícháme olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z pomeranče, vinný ocet, pepř a sušenou hořčici.

  • 3

    Na špízové jehly napícháme omyté a rozpůlené brambory a potřeme omáčkou. Vložíme na gril do střední úrovně a pečeme 25-30 minut. Mezitím občas otočíme. Přidáme na proužky nakrájenou cuketu a opékáme dalších 8-10 minut. Průběžně potíráme omáčkou.

  • 4

    Na gril vložíme kousky masa, které rovněž potřeme omáčkou, a pečeme z každé strany cca 6 minut. Přidáme rozpůlenou čekanku, potřenou omáčkou, a grilujeme 4-5 minut.

  • 5

    Zbytek omáčky vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Všechnu zeleninu i maso rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu