Krevetový zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 4.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4537 kcal
  • Sacharidy 226 g
  • Tuky 651 g
  • Sodík 4727 mg
  • Bílkoviny 1386 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 6300.3 mg
  • Draslík 519.6 mg
  • Vláknina 22659 mg
  • Vitamín A 22659 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev omyjeme a oškrábeme. Omytou cuketu rozpůlíme na délku. Celerové řapíky omyjeme, cibuli očistíme od slupky. Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na velmi tenké lupínky.

  • 2

    Na mírně rozehřáté pánvi zkaramelizujeme moučkový cukr, pak vložíme mrkev, celer a česnek a přidáme lžíci olivového oleje. Vše osolíme a opepříme, necháme zesklovatět. Pak přimícháme plátky cukety a chvíli dusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme cibuli a necháme ještě krátce dusit.

  • 3

    Zeleninu vyndáme z pánve, promícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a marinujeme.

  • 4

    Na rozehřátý olej v pánvi dáme osolené a opepřené krevety, pečeme je při mírné teplotě asi 3 minuty po každé straně a na závěr přimícháme jemně nasekanou petrželku.

  • 5

    Zeleninový salát v míse nebo na talířích opečenými krevetami obložíme.

Komentáře k receptu