Dušený králík na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 3 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Králík
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1326 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 178.8 mg
  • Draslík 1221.2 mg
  • Vláknina 2736 mg
  • Vitamín A 2736 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na porce.

  • 2

    V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a krátce osmažíme. Vložíme kmín a ještě za stálého míchání osmahneme. Přidáme do základu porce králíka a dále dusíme. Zalijeme vývarem, přidáme šalvěj, nasekanou petrželku, pepř, přisolíme. Dodusíme do měkka.

Komentáře k receptu