Koláč cibulák
Suroviny
- 21 g Droždí
- 200 g Sýr Eidam cihla 45%
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 300 g Slanina vepřová
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Voda pitná
- 8 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 49 g
- Sodík 956 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 143.7 mg
- Draslík 480 mg
- Vláknina 8081 mg
- Vitamín A 8081 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme mouku, cukr a sůl.
-
2
Zpracujeme těsto a necháme ho vykynout.
-
3
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Smetanu spojíme s vejcem a bílkem.
-
4
Koláčovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
-
5
Urovnáme vykynulé těsto, posypeme orestovanou cibulí, nastrouhaným sýrem, slaninou na kostičky a tymiánem. Zalijeme smetanou, necháme 15 minut odpočinout a pečeme na 180°C asi 30 minut.