Segedínský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1214 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 354.6 mg
- Vláknina 5008 mg
- Vitamín A 5008 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci).
-
2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.
-
3
Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme.
-
4
Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka.
-
5
Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme.