Segedínský guláš

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Vepřový bok
  • 120 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 800 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 354.6 mg
  • Vláknina 5008 mg
  • Vitamín A 5008 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme a nakrájíme na kostky (3-4ks na porci).

  • 2

    Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na 1/2 tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme a dusíme pod poklicí do poloměkka. Přidáme překrájené kysané zelí a znovu dusíme.

  • 4

    Nakonec guláš zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka.

  • 5

    Před koncem varu přilijeme mléko, pokrm dochutíme solí a krátce povaříme.

Komentáře k receptu