Makrela pečená v alobalu s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Makrela obecná
  • 65 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 267 mg
  • Vláknina 2238.8 mg
  • Vitamín A 2238.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každou porci očištěné ryby položíme na čtverec alobalu a potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme dle chuti a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Poté na podkovy rozdělíme nastrouhaný sýr, posypeme nasekanou cibulkou a poklademe okurkou nakrájenou na kolečka. Zabalíme do alobalu a zavineme.

  • 3

    Balíčky rozložíme na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 20-25 minut. Teplé ihned podáváme.

Komentáře k receptu