Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 784.8 mg
- Vláknina 5336 mg
- Vitamín A 5336 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 96.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
-
2
Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou.
-
3
Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova.
-
4
Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou.