Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 500 g Mořský jazyk
- 200 ml Mléko plnotučné
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Petržel kudrnka
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cibule
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 68 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 1214.6 mg
- Vláknina 32077.4 mg
- Vitamín A 32077.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 396.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.
-
2
V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.
-
3
Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.
-
4
Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.