Bosáky na všední den

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 982.8 mg
  • Vláknina 13891 mg
  • Vitamín A 13891 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.

  • 2

    Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl (1.5 lžičky). Těsto dobře promícháme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli. Menší knedlíky vykrajujeme lžicí a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k cibuli. Promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu