Bosáky na všední den
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 9 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 982.8 mg
- Vláknina 13891 mg
- Vitamín A 13891 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme velkou cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a cibuli osmažíme dozlatova, pak ji dáme do mísy i s omastkem.
-
2
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim hrubou mouku, prášek do pečiva, vejce a sůl (1.5 lžičky). Těsto dobře promícháme.
-
3
V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s 1 lžičkou soli. Menší knedlíky vykrajujeme lžicí a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do mísy k cibuli. Promícháme a servírujeme.