Thajské krevetové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 140 g
- Tuky 13 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 315 mg
- Draslík 3726.2 mg
- Vláknina 1215 mg
- Vitamín A 1215 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme chilli papričku, bez semen, nasekanou najemno s olejem, rybí nebo sojovou omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a mletý kmín.
-
2
Do marinády naložíme krevety a důkladně je v ní obalíme. Dáme na 10-15 minut do lednice.
-
3
Napichujeme po čtyřech krevetách na jehlu.
-
4
Na grilovací pánev dáme citrónovou trávu a 2-3 minuty grilujeme, jednou nebo dvakrát, otočíme.
-
5
Před podáváním ze špízů odstraníme citrónovou trávu.