Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pilobřich ostnitý
  • 65 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Sezamová pasta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 229 mg
  • Vláknina 5845.5 mg
  • Vitamín A 5845.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou.

  • 2

    Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu