Grilovaný pilobřich ostnitý s tahino-arašídovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Pilobřich ostnitý
- 65 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo arašídové
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Sezamová pasta
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 229 mg
- Vláknina 5845.5 mg
- Vitamín A 5845.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku v kastrolu rozpálíme máslo, přisypeme najemno nakrájenou cibulku, kmín a nasekaný koriandr a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté vmícháme sherry, sezamovou pastu, arašídové máslo, med, citronovou šťávu a vodu. Na mírném ohni cca 5 minut povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a omáčku uchováme teplou.
-
2
Filety ryby pokapeme citronovou šťávou a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme pod mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po každé straně cca 2-3 minuty. Přemístíme na vyhřáté talíře, každou porci přelijeme lžící arašídovo-tahinové omáčky, dozdobíme lístky koriandru, čtvrtkami citronu a ihned podáváme.