Dezert krupicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 115 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 294.9 mg
- Vláknina 15691.2 mg
- Vitamín A 15691.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.
-
2
Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.
-
3
Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.