Dezert krupicový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 25 g Pistácie
  • 50 g Hrozinky
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 2 ks Kardamom
  • 3 ks Hřebíček
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 10 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 294.9 mg
  • Vláknina 15691.2 mg
  • Vitamín A 15691.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hřebíček, kardamom a na mírném plameni zamícháme. Přisypeme krupici, smažíme, dokud neztmavne. Do krupice přidáme hrozinky, cukr, šafrán a promícháme. Za stálého míchání přiléváme vodu a mléko, vaříme, dokud nebude krupice měkká.

  • 2

    Poté odstavíme a krupici nalijeme do ohřátého servírovacího talíře.

  • 3

    Dezert ozdobíme kokosem a nasekanými pistáciovými oříšky.

Komentáře k receptu